
Tilbehør
Når en varmer tomatene får en frem sødmen som er i den og en nydelig tomatsmak.
Bakte tomater kan man bruke som tilbehør til mange retter. Ta frem ildfast formen og prøv selv.
I stedet for rosmarin kan en godt bruke basilikum.
Ovnsbakte rotgrønnsaker smaker godt til de fleste retter. Når en bruker søtpoteter, får en en fin naturlig sødme i retten. Det er et veldig enkelt tilbehør og lage. Rensk og kutt opp grønnsakene, legg i en ildfast form, la det steke. Og vips så er den ferdig.
En hjemmelaget dipp smaker fortreffelig både til kjøtt og fisk, og utmerket til grillmat. Her har jeg brukt røsslyng honning, den setter en ekstra smak på dippen, men bruk gjerne den honningen dere har i skapet.
En enkel og lett salat som passer til både grillet fisk og kjøtt. Topp den med Balsamico. En varm sommerdag passer det med en lett smak, som for eksempel av mango eller jordbær.
Potetsalat passer godt til grillmat, og det beste alternativet er å lage den selv.
Jeg bruker små poteter, men ingen problem og bruke vanlige poteter, men husk at de bør være kokefaste, så de ikke går i stykker under koking. Når jeg bruker store poteter, koker jeg de med skallet på.
Kjøttrull med egg passer fint både til middag og pålegg. Til pålegg, la den avkjøles og del i skiver. Til middag er det godt med grønnsaker og poteter til, samt en god saus. For å begrense fettinnholdet i sausen, kan det være lurt og bruke ferdig kjøpt saus, der det er lite fettinnhold. Slik som Toro kjøttkakesaus.

De fleste har smakt tynnbrød i en eller annen form, Når en spiser på utalandske restauranter er det nesten uten unntak at en får pitabrød ved siden av en salat eller en suppe. Men vet du at du kan enkelt lage dette hjemme selv? Det er bare fantasien som stopper hva du smaksetter den med, her har jeg valgt gulrot, den ble saftig og god.
Tynnbrød smaker godt til både supper, gryteretter og salater. Men viste du at den også kan brukes til pizzabunn?
Ovnsbakt paprika og eple

Grillet paprika smaker himmelsk, men om vinteren må de fleste ty til stekeovnen og det trenger ikke å bli noe dårligere. De fleste har hørt om eller smakt grillet paprika, men kanskje ikke så mange har prøvd grillet epler. Det er også meget godt som tilbehør i salater eller til kjøtt. Det smaker også fantastisk.
Beregn en 1/2 paprika og ett 1/2 eple pr. person
Forvarm ovnen til 230 g.
Del paprikaen i to og det samme med eplet
Legg det på en plate med matpapir
Stekes i 25 min
Ta av skinnet på paprikaen med en kniv
Bon Appe``tit

Marinade
1 ss olivenolje
1 ss flytende honning
1 ts tørket oregano
1 liten neve fersk oregano, hakket
4 ss soyasaus
salt og pepper
Bland alt sammen - passer godt til og marinere kylling

Agurksalat
1 stk agurk
1 dl eddik 7%
1 dl sukker
1 dl vann
Bland sammen eddik, sukker og vann
Skjær agurken med en mandolin eller bruk en ostehøvel og legg den i laken
Syltet gulrot
6 gulerøtter
1 dl eddik 7%
1 dl sukker

3 dl vann
Rens gulrøttene og skjær de i tynne strimler med mandolin, (kan bruke potetskreller)
bland eddik, sukker og vann i en kjele, kok opp, tilsett gulrøttene ferdig strimlet og kok de i ca. 2 min.
oppbevares i tette glass. Holdbart ca. 1 uke i kjøleskap.