Ragu bolognese

Ragu er en rett som kommer fra Italia, og er ofte brukt sammen med kjøtt. Her har jeg valgt karbonade deig sammen med tortellini. Tortellini er fylt pasta som er vanlig i Italia.

4 Porsjoner

pr. porsjon:

Kalorier 245

Proteiner 25 g

Karbohydrater 19

Fett 6 g


400 g karbonadedeig

1 løk

1 middels stor gulrot

½ squash

1 boks hakkede tomater

1 boks kidneybønner

2 stilker stangselleri i biter

1 kjøtt buljongterning

3 dl vann

2 stk laurbærblad

2 ts sukker

litt lime saft

100 g tortelloni puter

1 ss olje

salt og pepper

Rens løk, stangselleri og gulrot og del i biter, brunes i en gryte med litt olivenolje eller rapsolje til løken blir blank

Tilsett karbonadedeig og fin hakk den

Når karbonadedeigen er stekt, tilsettes squash og hakkede tomater.

Skyll kidneybønner i en sil med kaldt vann og tilsettes i gryta

Ha i vann, buljongterning og laurbærblad, rør godt om i gryta.

Smak til med salt og pepper

Press litt lime saft over ved servering

Småputre i 20 min i slutten av koketiden tilsettes tortellini.