
Pizza
Lørdag og pizza, disse to ordene høres sammen. Her har jeg laget en klassisk langpannepizza med karbonadedeig. Halve pizzaen lager jeg med ost, da de øvrige i familien kan spise fet mat
Hva med en taco pizza på en fredag? Mange elsker både pizza og taco. Når en slår sammen disse to rettene, blir det fantastisk rett med en deilig smak.
Har du taco på fredagen, kan du bruke restene på pizzaen dagen etter. Da blir det både fredags taco og pizza på lørdag.

Pizza forbinder vi med lørdagskos og når en tenker på pizza er det som regel uten unntak, med ost. Men, som jeg lærte på skolen, er det ingen regel uten unntak. I denne pizzaen er det ikke kjøtt eller ost. Den er laget på kun vegetar og den ble ikke noe dårligere av den grunn. Topp den gjerne med litt ruccula og balsamico ved servering.
Deigen er til en stor eller to porsjons store pizzaer. Ved bruk av pizzastein, beregn ca. 8 minutter, ved stekovnsbrett, beregn litt lengre tid. I min ovn er det nok med 10 minutter.
Pizzadeigen blir best med bruk av Tipo 00 - mel, eller Tipo 0, men kan også bruke både vanlig hvete mel eller grovt mel. Grunnen til at jeg velger Tipo oo, er at melet er finere enn vanlig hvetemel. Når Tipo melet er ferdig malt, er det mindre skall igjen i melet, enn vanlig hvetemel. Når det er mindre skall er det mere kjerne igjen. I kjernen finner vi gluten og proteiner, og det er det som gjør det til at deigen blir smidig og elastisk.