Restemiddag

Man tager det man haver, er et fint motto til restemiddag. Når en skal reise bort en uke, er det greit og bruke opp det en har av ferske varer i kjøleskapet. legg alt frem på kjøkkenbenken og se hva du har. Det jeg hadde liggende i kjøleskapet var stangselleri, ett par gulerøtter som begynte og bli litt "visne", noen Cherry tomater, agurk. quash, halv fennikel og hvitløk. samt jeg hadde rester av pasta fra dagen i forveien. Fersk oregano sto igjen i en potte, som måtte brukes opp. I fryseren hentet jeg fiskekaker som jeg hadde ved siden av.
Rens og del gulrøttene, fennikel og stangsellerien i tynne skiver, fres de i noen minutter i litt olje i en gryte. (bruk så lite olje som mulig). Del agurk i terninger, squash i skiver, del tomatene i to og finhakk hvitløken og ha alt i gryta. Tilsett 1ss grønsaks FOND og 1 dl vann. Krydre med tørket oregano og timian samt salt og pepper. På toppen la jeg fiskekakene for å varme de. La det småputre i ca 5 min. helt til slutt tilsatte jeg den ferske oreganoen og serverte med oppvarmet pasta.
Hva gjør dere med restene?