Karbonade med rosmarin

Karbonadedeig er faktisk mindre fett enn kyllingpølser. Den inneholder 5 g per. 100 g, mens kyllingpølser er 9 g pr 100 g.

Vær obs så dere ikke tar med kjøttdeig hjem, det kan inneholde hele 14 % fett.

2 per

400 g Karbonadedeig

1 egg

½ dl lett melk

1 ts salt

¼ ts pepper

2 ts Rosmarin (knuste)

0,3 dl griljermel


250 g Cherrytomater på stilk

150 g sopp

2 kvast fersk rosmarin

60 g sjaloteløk

½ Paprika

1 ss olivenolje

Nykvernet salt og pepper

200 g fersk grov pasta

Sett stekeovnen på 180 grader

Legg tomatene i en ildfast form, strø over salt, pepper og litt olje, legg i hvitløksfedd og rosmarin. Stek dem i 20 minutter. Tomatene skal da ha fått litt farge og «trekt» seg litt sammen.

Bland sammen karbonadedeig, egg, melk, salt, pepper og rosmarin som er knust i en mortel. Forme de til små karbonader, stek de i en stekepanne på begge sider, i ca. 3 min på begge sider, alt etter hvor tykk de er, sammen med sopp, paprika og løk. Og noen kvister med rosmarin.

Kok opp vann, legg i pastaen og kok i ca 5 minutter.