Karbonade med rosmarin
Karbonadedeig er faktisk mindre fett enn kyllingpølser. Den inneholder 5 g per. 100 g, mens kyllingpølser er 9 g pr 100 g.
Vær obs så dere ikke tar med kjøttdeig hjem, det kan inneholde hele 14 % fett.
2 per
400 g Karbonadedeig
1 egg
½ dl lett melk
1 ts salt
¼ ts pepper
2 ts Rosmarin (knuste)
0,3 dl griljermel
250 g Cherrytomater på stilk
150 g sopp
2 kvast fersk rosmarin
60 g sjaloteløk
½ Paprika
1 ss olivenolje
Nykvernet salt og pepper
200 g fersk grov pasta
Sett stekeovnen på 180 grader
Legg tomatene i en ildfast form, strø over salt, pepper og litt olje, legg i hvitløksfedd og rosmarin. Stek dem i 20 minutter. Tomatene skal da ha fått litt farge og «trekt» seg litt sammen.
Bland sammen karbonadedeig, egg, melk, salt, pepper og rosmarin som er knust i en mortel. Forme de til små karbonader, stek de i en stekepanne på begge sider, i ca. 3 min på begge sider, alt etter hvor tykk de er, sammen med sopp, paprika og løk. Og noen kvister med rosmarin.
Kok opp vann, legg i pastaen og kok i ca 5 minutter.