Frokost/lunsj


Hva med nystekte rundstykker til frokost eller i matpakken. Disse bollene er laget av både gulrot og cottage cheese slik at de blir ekstra saftige.

24 stk. (ca 85 g )

Rundstykker

Pr. stykk:

kcal: 165

protein: 7 g

karbohydrater 24 g

fett 1,5 g



Hva med å starte dagen med en god lett eggerøre? Ved å bruke løk, paprika og tomater får du en fin smak på den. Det finnes mange varianter av denne retten, men ingrediensene jeg har nevnt her er med i alle oppskrifter av den tyrkiske eggerøren. Serverer du denne til frokost eller lunsj er det garantert en suksess.


Tyrkisk eggerøre



Høst og fruktsesong. Nå bugner det av norsk frukt i butikken. Hva er bedre enn nystekt brød med hjemmelaget syltetøy på. Det er superenkelt å lage og tar bare noen minutter. 


Plommesyltetøy


Gulrotbrød, eller som barna sier superbrød.

Brødet blir så saftig når en baker det med gulrot og en sikker vinner til barna, da gulroten gir den en god sødme. Her har jeg også brukt honning til å få ekstra sødme i stedet for sukker.

Med havregryn, rugmel og chiafrø er det også passe grovt, slik at de passer til de fleste.

Gulrotbrød


Her tar man det man har i kjøleskapet, helt topp hvis en har rester fra middagen fra dagen i forveien.

Har man ingen rester men har lyst til og lage pytt i pannen så kommer det tips her som man kan bruke. Men husk å alltid starte med grønnsakene som tar lengst steketid.

Pytt i panne


En omelett er rik på proteiner og andre næringsstoffer. Alt etter hva dere har i omeletten, passer den til frokost, lunsj, middag og til en kveldsrett.

I denne omeletten er det ruccola. Ruccola er proppfull av sunne næringsstoffer som vitamin A, antioksidanter, og vitamin K. Disse vitaminene er viktige for syn, benvev, cellene og immunforsvaret. Så her er det bare å være raus med den ruccolaen.


Omelett med ruccola


Hva med en hjemmelaget wraps til lunsj. Basisoppskriften er enkel med bare 4 ingredienser og litt krydder. Lag den dagen i forveien og ta med i matpakken til både voksne og barn. Er det noen rester fra middagen, ja, da kan det også brukes.

Til fyll er det kun fantasien som begrenser.


Wraps med egg og tomat




Kjøttrull med egg passer fint både til middag og pålegg. Til pålegg, la den avkjøles og del i skiver. Til middag er det godt med grønnsaker og poteter til, samt en god saus. For å begrense fettinnholdet i sausen, kan det være lurt og bruke ferdig kjøpt saus, der det er lite fettinnhold. Slik som Toro kjøttkakesaus.


Kjøttrull med egg

Dette er en god sunn og frisk juice å starte dagen med. Både gurkemeie og ingefær er med og demper betennelser i kroppen. Spinaten er virkelig en vitaminbombe, den er full av vitaminer som A, B, C, K og kalium, samt den er full av kostfiber.



Vi har forskjellige typer havregryn, steel cut er hele havrekorn som er kuttet med kniv, i stedet for å bli valset flate, som vanlig havregryn. Det tar lengre tid å koke dem, men du får en tekstur med mer tyggemotstand enn vanlig havregryn, samt at de metter godt. Godt å toppe den med frukt og bær. Etter hvert, når dere kan spise fet mat igjen, kan dere toppe det med nøtter, som gir sundt fett.


Steel cut havregrøt


Til frokost er det mange som spiser havregrøt Det regulerer sultet godt utover dagen på grunn av at den metter lenge. De fleste bruker kanskje banan i havregrøten for å søte den opp, men mange andre søte frukter kan også brukes. I denne oppskriften har jeg valgt pære. Det er en fordel at den er godt moden, da kommer sødmen bedre frem. 

Havregrøt med pære



Deilig og starte dagen med varm hjemmelaget havregrøt. 

Det som gjør det så fint, er at den er enkel og rask å lage. Havregrøt inneholder masse næringsstoffer og fiber, som er bra for oss. Hvis en bruker lettkokte havregryn kan en varme den i mikroen.  


Havregrøt med epler og friske bær

Alltid en suksess med hjemmelagede varme vafler, med enten ost eller syltetøy og rømme. Men så er det oss, som kan få gallesteinsanfall ved å spise for mye fett. Vaffel er jo kjent med at det er mye fett i de. Her er det en oppskrift med lite fett, som er et godt alternativ. 


Vafler