Fiskeburger på en grønn eng
En burger trenger ikke bestå av kjøtt, prøv denne med fisk. Den er sunnere og inneholder lite fett. Jeg har kjøpt ferdig stekt burger fra Fiskeriet. Det kommer også en oppskrift der jeg lager fra bunnen av. Jeg har også brukt ferdig hvit saus fra Toro, da den inneholder lite fett.

3 - 4 stk Fiskeburger av hyse og torsk (5,6 g fett pr. 100 g)
100 g grønn rosenkål
300 g brokkoli
10 sukkererter
½ squash
10 klumper fryst spinat.
2 kvister rosmarin, bruk kun bladene
2 fedd hvitløk
salt
pepper
Til tilbehør kan en bruke Toro hvit saus, den inneholder kun 1,4 g pr 100 g fett. Og jeg bruker lettmelk
Til denne retten bruker jeg en stekepanne med høye karmer, slik at jeg får plass til alt sammen, og kan godt bruke en gryte også.
Kjær av rotenden og fjern gule blader på på rosenkålen. Kokk opp vann med litt salt. Tilsett rosenkålen og la den koke i 7 min. Når den er ferdig forvellet, renn vannet av.
Del brokkolien i små bunter. Stek dem i olje til de blir litt møre.
Del squash i tynne skiver, tilsettes sammen med brokkoli, stekes til squashen blir myke, tilsett så spimaten og sukkererter og rosenkålen, krydre med salt og nykvernet pepper. Finhakk rosmarin og press hvitløk i.
Rens og del sukkerertene i to tilsettes i pannen
varm fiskeburgeren enten i varm vann, eller brun de lett i en panne
kok sausen etter anvisning på pakke, (jeg bruker kun 5 dl melk, da blir den tykkere)