Eltefritt brød med tomater

Super enkelt brød med mye smak. Her er det bare å leke med smaker som du synes er godt. Dette brødet passer fint til gryter og supper, eller kun ost på. Mitt barnebarn sier det smaker som pizza:-) Han liker godt og har dem i matpakken sin på skolen.

1 boks hele hermetiske tomater

½ dl kalt vann

1,5 ts salt

25 g gjær

1 ss oregano

1 ss Basilikum 

1 fedd hvitløk

450 g hvetemel

Ha tomater i en bolle, del de hele tomatene med en kniv eller klipp dem opp. Tilsett vann, gjær og krydder. Sikt i hvetemel og bland alt sammen med en sleiv til en klissete deig.

Sett til sides og dekk over med plastfolie. La det stå ca 1 time

Ha deigen på et melete bord. Del den i to og vend den forsiktig sammen til to brød. Pensle den med kaldt vann og sett i ovn umiddelbart.

Ovn 220 g

Tid ca. 35 min