Eltefritt brød med tomater

Super enkelt brød med mye smak. Her er det bare å leke med smaker som du synes er godt. Dette brødet passer fint til gryter og supper, eller kun ost på. Mitt barnebarn sier det smaker som pizza:-) Han liker godt og har dem i matpakken sin på skolen.
1 boks hele hermetiske tomater
½ dl kalt vann
1,5 ts salt
25 g gjær
1 ss oregano
1 ss Basilikum
1 fedd hvitløk
450 g hvetemel
Ha tomater i en bolle, del de hele tomatene med en kniv eller klipp dem opp. Tilsett vann, gjær og krydder. Sikt i hvetemel og bland alt sammen med en sleiv til en klissete deig.
Sett til sides og dekk over med plastfolie. La det stå ca 1 time
Ha deigen på et melete bord. Del den i to og vend den forsiktig sammen til to brød. Pensle den med kaldt vann og sett i ovn umiddelbart.
Ovn 220 g
Tid ca. 35 min