Rundstykker

Hva med nystekte rundstykker til frokost eller i matpakken. Disse bollene er laget av både gulrot og cottage cheese slik at de blir ekstra saftige.
24 stk (ca 85 g )
Pr. stykk:
Kcal: 165
Protein: 7 g
Karbohydrater 24 g
Fett 1,5 g
500 g Hvertemel
200 g sammalt hvete grov
150 g havremel
200 g havregryn
150 g revet gulrot
150 g cottage cheese
1 pk fersk gjær
1 ½ ts salt
2 ss lønnesirup
7 - 8 dl lunket vann start med ca 7 og øke etter behov
Stekes på 225 grader - 15 min
Løs opp gjøren i litt av det lunket vannet.
Ha resten i en bakebolle og elt sammen til en glatt og smidig deig. Når deigen slipper bollen, er det passe med vann. Elt i ca 15-20 minutter
Dekk til og sett deigen til heving i ca 60 minutter.
Bruk litt olje ved utbaking i stedet for mel. Del deigen til boller og trill den til runde boller. La de etterheve i ca 45 minutter.
Stek på midterste rille. Etter steking kan du smøre dem med lunket vann.