Rundstykker

Hva med nystekte rundstykker til frokost eller i matpakken. Disse bollene er laget av både gulrot og cottage cheese slik at de blir ekstra saftige.

24 stk (ca 85 g )

Pr. stykk:

Kcal: 165

Protein: 7 g

Karbohydrater 24 g

Fett 1,5 g

500 g Hvertemel

200 g sammalt hvete grov

150 g havremel

200 g havregryn

150 g revet gulrot

150 g cottage cheese

1 pk fersk gjær

1 ½ ts salt

2 ss lønnesirup

7 - 8 dl lunket vann start med ca 7 og øke etter behov


Stekes på 225 grader - 15 min

Løs opp gjøren i litt av det lunket vannet.

Ha resten i en bakebolle og elt sammen til en glatt og smidig deig. Når deigen slipper bollen, er det passe med vann. Elt i ca 15-20 minutter

Dekk til og sett deigen til heving i ca 60 minutter.

Bruk litt olje ved utbaking i stedet for mel. Del deigen til boller og trill den til runde boller. La de etterheve i ca 45 minutter.

Stek på midterste rille. Etter steking kan du smøre dem med lunket vann.